АЦПО

Інформація про фонд Друк

Професійний недержавний пенсійний фонд «Шахтар» (далі - Фонд) - непідприємницьке товариство (неприбуткова організація), що створено та здійснює діяльність на підставі Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення", інших нормативно-правових актів з питань недержавного пенсійного забезпечення.

Мета створення Фонду – провадження діяльності з недержавного пенсійного забезпечення шляхом накопичення коштів на користь фізичних осіб (учасників) для подальшого їх інвестування з отриманням доходу на користь учасників та здійснення пенсійних виплат.

Засновник Фонду: Професійна спілка працівників вугільної промисловості України.

Професійний недержавний пенсійний фонд «Шахтар» зареєстрований як:  юридична особа – Шевченківського району у місті Києві, державною адміністрацією 02 квітня 2007 р.; 
непідприємницьке товариство (неприбуткова організація) - в Солом`янській державній податковій інспекції м. Києва 04 червня 2007 р.;
фінансова установа - в Держфінпослуг 13 вересня 2007 р.

Вкладники – будь-яка юридична та фізична особа яка працює в сфері вугільно-видобувної промисловості.

Управління пенсійними активами - ТОВ "АРТА Управління Активами"
Адміністрування Фонду – ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку"
Зберігання активів Фонду – ПуАТ "Державний ощадний банк України"

ТОВ "АРТА Управління Активами" входить до складу групи компаній "АРТА", які спеціалізуються на наданні фінансових послуг на ринку цінних паперів України. Важливим напрямком роботи групи є надання послуг в сфері злиття та поглинання, приватизації, реструктуризації та стратегічного консультування. Крім того, команда компанії "АРТА" має великий досвід по керуванню боргом, як в публічному, так і в приватному секторі. Компанія отримала 15 липня 2010 року від ДКЦПРФР Ліцензію АВ № 534231 на право здійснення діяльності з управління активами ІСІ та НПФ.

ТОВ "Адміністратор пенсійного фонду "Центр персоніфікованого обліку" (Ліцензія Держфінпослуг АБ № 115988 від 14.08.2008 р.)- компанія, заснована в 2004 році міжнародною ІТ-компанією "Квазар-Мікро" - однією з найбільших компаній сектору, провідного розробника рішень та послуг в галузі інформаційних, комунікаційних та управлінських технологій. На сьогодні ТОВ "АЦПО" є одним з не багатьох професійних адміністраторів НПФ, зосереджених виключно на діяльності з адміністрування. За результатами 2006 року Національним бізнес-рейтингом ТОВ "АЦПО" визнано лідером галузі в сфері недержавного пенсійного забезпечення.

ПуАТ "Державний ощадний банк України" Ощадбанк має найбільшу мережу установ - понад 6000, тут працює майже чверть банківського персоналу України. Ощадбанк - єдиний банк, який у відповідності до Закону України „Про банки і банківську діяльність” має державну гарантію по вкладах населення. Ощадбанк - банк, який є достатньо капіталізованим і забезпечує виконання нормативів встановлених НБУ.