АЦПО

Нові технологічні можливості АЦПО! Друк
Середа, 04 листопада 2020 12:44

Із зміною системи державного регулювання недержавних пенсійних фондів (передача регулювання та нагляду в системі недержавного пенсійного забезпечення до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) суттєво змінилися форми та порядок звітності в системі недержавного пенсійного забезпечення. Відтепер звітність про структуру та чисту вартість активів недержавного пенсійного фонду подається до НКЦПФР щоденно.

Оскільки система опрацювання звітності НКЦПФР є надкритичною та захищеною, то подання звітів можливо лише за умови побудови захищеного каналу зв’язку та реалізації встановлених НКЦПФР процедур електронного документообігу або шляхом передачі звітів через посередників (агентів подання звітності та/або адміністративних даних до НКЦПФР).

Перший шлях дуже складний в реалізації та вимагає певних стартових витрат, але другий шлях вимагає постійних витрат, які збільшуватимуть навантаження на пенсійні фонди.

АЦПО, завдяки плідній співпраці з ІТ-департаментом НКЦПФР та ТОВ "АЙ ТІ ІНЖИНІРІНГ", спромігся реалізувати технологію звітування регулятору, побудовану на електронному документообігу через власний захищений каналу зв’язку.

За наявною у нас інформацією ми стали першим і, поки що єдиним, (у відомій частині Всесвіту) професійним учасником фондового ринку України, що може пишатися таким досягненням!