АЦПО

«ОТП Пенсія» - один із лідерів за дохідністю та сумою внесків фізичних осіб серед недержавних пенсійних фондів в Україні Друк
Четвер, 26 червня 2014 07:57

За підсумками 2013 року недержавний пенсійний фонд «ОТП Пенсія» під управлінням «ОТП Капітал» посів перше місце в Україні за доходністю з показником 17,9%, відповідно до ренкінгу опублікованого Національною Асоціацією Недержавних Пенсійних Фондів України та Адміністраторів Недержавних Пенсійних Фондів (НАПФА).

Активи фонду «ОТП Пенсія» інвестуються в найбільш надійні інструменти фінансового ринку – банківські депозити, державні та банківські облігації – з метою захисту накопичень клієнтів від інфляції та їхнього безпечного зростання. Стабільна робота, надійність та висока дохідність протягом всіх років діяльності дозволила фонду також стати лідером в Україні за сумою пенсійних внесків від фізичних осіб за підсумками минулого року. «ОТП Пенсія» також активно працює і з юридичними особами, що впровадили пенсійні програми в якості додаткової ефективної мотивації персоналу, та входить у перелік 10 фондів-лідерів за кількістю вкладників-юридичних осіб.

«Прибутковість фонду з початку 2013 року склала 17,9%, що на 3,9% більше в порівнянні з прибутковістю, отриманою в попередньому році. Такий високий показник був досягнутий за рахунок прогнозування циклів зростання ставок на грошовому ринку і концентрації розміщення активів фонду в ці періоди. Значна частина прибутковості фонду була сформована наприкінці 2013 року за рахунок операцій з державними облігаціями, номінованими в доларах США. У 2014 році ми очікуємо ще більше зростання показників діяльності фонду «ОТП Пенсія», що дозволить фонду увійти в десятку найбільших недержавних пенсійних фондів в Україні» - говорить Тарас Єлейко, керівник інвестиційного департаменту КУА «ОТП Капітал».

Недержавні пенсійні фонди залучають пенсійні внески від фізичних та юридичних осіб на добровільних засадах, інвестують кошти з метою їхнього примноження та захисту від інфляції, а пізніше здійснює пенсійні виплати учасникам додатково до державної пенсії за рахунок накопичених пенсійних активів.

Компанія з управління активами «ОТП Капітал» була заснована в липні 2007 року та стала другим після АТ «ОТП Банк» представником OTP Group в Україні. Компанія надає широкий спектр інвестиційних послуг високої якості, як корпоративним клієнтам, так і приватним особам, і є одним із лідерів на ринку колективного інвестування. Під управлінням КУА «ОТП Капітал» знаходяться сім публічних інвестиційних фондів, а також відкритий недержавний пенсійний фонд «ОТП Пенсія». Активи під управлінням на 31.03.2014 р. складають 187,7 млн. грн. Ліцензія НКЦПФР АД № 075876 від 28.09.2012 р., видана ТОВ «КУА «ОТП Капітал».

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» – один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.